Mimmi Hjortmyr

Konstnären

När det var dags att forma omslaget till boken visste jag med en gång vem jag skulle fråga om hjälp. Här vill jag berätta om denna fantastiska tjej som en dag kommer att bli en stor konstnär. För några veckor sedan hade Mimmi sin första utställning!

Hon heter Mimmi Hjortmyr, är 17 år och kommer från Yttersjön några mil utanför Vindeln. Mimmi går på gymnasium i Vännäs, Liljaskolan fordonsprogram med inriktning på bil lackering. Hennes dröm är att en dag få jobba som tatuerare, lackera bilar och även som motiv lackerare. Hon hoppas få chansen att öppna en egen tatuerings studio och ha en egen hemsida där hon designat egna klädavtryck. Mimmi vill sälja kläder som har inspiration och bakgrund från tatuerings och pinup "världen". Mimmi drömmer också om att en dag ha en egen lackerings verkstad, där hon får stå och lackera och motiv lackera bilar.

Mimmi tatuerar på sin fritid och ägnar sig mycket åt att rita. Sin inspiration får Mimmi från filmer, musik och människor som berör hennes hjärta. Hennes förebilder är bland annat människor som vågar stå upp för sig själva, vara sig själva i alla lägen och även människor som vågar gå sin egen väg här i livet. Människor som skiter totalt i vad andra tycker om dem när de gör som de vill och bara lever ut sina drömmar helt och hållet. Bland dessa människor är Mimmis underbara mamma, Nina Hjortmyr, som gör allt för Mimmi och hennes syskon, och andra underbara människor. Mimmis mamma är en stor förebild för henne (den största) eftersom hon gör allt för sin familj, är givmild och underbar.

Andra förebilder är Katherine Von Drachenberg (Kat Von D), Audrina Patridge, hennes storasyster Pernilla Hjortmyr Håll och även Mimmis finaste storebror, Viktor Hjortmyr Håll.

Mimmi skriver: "Jag vill att människor ska minnas mig och min väg i livet. Jag vill att människor ska komma ihåg mig och veta min bakgrund. En dröm är att göra precis som Kat Von D gjort, att skriva om sin hela historia och uppväxt. Men det är ett tag kvar för mig, jag måste gå lite längre i livet innan jag har någon bok att skriva".

Här är några av Mimmis konstverk.

 

 

 

 

 

Närbild på Eminem

 

 

 

 

 

Pirates of the Caribbean

 

 

 

 

 

Mimmis förebild

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontrast

 

 

 

 

 

 

 

 

Poker face

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikon

 

 

 

 

 

 

 

 

Mimmi som tatuerare

 

 

 

 

 

 

 

 

Mimmis konst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mimmis konst

 

 

 

 

 Mimmis konst

 

 

 

 

Kärlek mellan mor och dotter